wesela, imprezy, kuchnia śląska
  • O nas
  • Oferta
  • Sale / Galeria
  • Menu
  • Cukiernia
  • Hotel

tel. 77 464 85 20, Krapkowicka 19, 46-061 Źlinice

Zapraszamy codziennie: 11:00–22:00

  • Kontakt
  • Przekąski
  • Zupy
  • Szef kuchni poleca
  • Drób
  • Wieprzowina
  • Wołowina
  • Ryby
  • Dodatki
  • Sałatki
  • Inne dania

Szef kuchni poleca

 

• PATELNIA SZEFA 
(zestaw dla 2 osób)

• POLĘDWICA WIEPRZOWA 
z pachnącymi borowikami i cebulką podawana z ziemniakami pieczonymi i sałatką

• ROLADA DROBIOWA 
nadziewana warzywami podawana z ryżem, pieczarkami i kapustą pekińską z owocami

• PLACEK PO WĘGIERSKU

• KURCZAK A LA WHISKY
rarytas barmana duszony w sosie podlewanym whisky, podawany z panierowanymi kluskami śląskimi i zestawem kapust wszelakich

• ZRAZ ZAWIJANY
podawany z kluskami śląskimi, sosem pieczeniowym, kapustą czerwoną na gorąco

• PLACEK ZIEMNIACZANY Z SOSEM PIECZARKOWYM

• PLACEK ZIEMNIACZANY PO BAWARSKU

• POSIŁEK OGRODNIKA
 rodzaje mięs duszonych z  grzybami leśnymi podawanych z ziemniakami po polsku i zestawem kapust wszelakich

• KOTLET DRWALA
podawany z ziemniakami i bukietem warzyw

• ŻEBERKA DUSZONE
podawane z kluskami babuni, kapustą zasmażaną

• GYROS Z MIĘSA WIEPRZOWEGO
podawany z frytkami, surówką i dipem

• GYROS Z MIĘSA DROBIOWEGO
podawany z frytkami, surówką i dipem

• ROLADA WOŁOWA
podawana z kluskami śląskimi, sosem pieczeniowym i kapustą czerwoną na ciepło

• PIERŚ Z GRILLA
podawana z ryżem i kompozycją warzyw z wody

• FILECIKI CIELĘCE DUSZONE W GRZYBACH
z dodatkiem kopytek i bukietem warzyw

• CHŁOPSKIE JADŁO
zgrillowane kawałki schabu, cielęciny i boczku podawane z ziemniaczkami pieczonymi i bukietem kapust

 

 

 

  • O nas
  • Oferta
  • Galeria
  • Menu
  • Wypieki
  • Aktualności
  • Kontakt

RESTAURACJA ANTEK
Żlinice 46-061, ul. Krapkowicka 19

tel. 77 464 85 20

© RESTAURACJA ANTEK /// PROJEKT: PROFIL